Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Spravodajstvo

Cesty v nemocnici opravia v priebehu pár dní

Cesty v areáli žilinskej nemocnice sú v katastrofálnom stave. Mnoho vodičov sa sťažuje, že za parkovanie zaplatí nemalé financie, musí obchádzať hlboké výtlky. To sa však má už v najbližších dňoch zmeniť.

22.04.2013 | 15:30

Cesty v areáli žilinskej nemocnice sú v katastrofálnom stave. Mnoho vodičov sa sťažuje, že za parkovanie zaplatí nemalé financie, musí obchádzať hlboké výtlky. To sa však má už v najbližších dňoch zmeniť.

 

ŽILINA. Hromženie bolo totiž veľké. „Len čo som vošiel do areálu, musel som poriadne pribrzdiť a ísť takmer krokom, aby som si nepoškodil nápravu. Je to katastrofa. Dúfam, že to čoskoro vyriešia. Za parkovanie totiž vyberú nemalé peniaze,“ hovorí čitateľ Jozef.
 

Nemocnica si problém uvedomuje. „Oprava havarijného stavu na cestných komunikáciách v areáli nemocnice sa začne v najbližších dňoch a realizácia týchto prác by mala prebehnúť ešte v rámci štvrtého mesiaca,“ poskytla nám stanovisko hovorkyňa Mária Koporecová. Práce si nemocnica objednala u Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja. Keďže, podľa hovorkyne, cesty sú v havarijnom stave, ktorý si vyžaduje urgentné riešenie a navyše náklady nepresiahnu 5-tisíc eur, nemusela nemocnica vyhlásiť výberové konanie, dokonca mohla v tomto prípade pristúpiť k priamemu zadaniu. Napriek tomu však vykonala aspoň telefonický prieskum trhu.
 

Záon požaduje verejné obstarávanie realizovať od 10-tisíc eur. Interná smernica nemocnie dokonca už od 5-tisíc eur. O to však mohli konať promptnejšie. Správa ciest ŽSK dokáže opravu vykonať len za náklady. Niektorí vodiči zas nerozumejú, prečo nemocnica nepoužije príjem z parkovného na opravu ciest a rozšírenie parkovacích miest. Podľa Márie Koporecovej však príjem z výberu parkovného za prvý štvrťrok bol na úrovni len 0,5% z celkových výnosov nemocnice. Prioritou vedenia je hľadať koncepčné riešenia výstavby nových parkovacích miest. Podľa našich informácií v súčasnosti prebieha príprava možných variantov nového parkoviska. <

Michal Filek

Snímka Michala Stehlíková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod