Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 7°C

Spravodajstvo

Nehody pri cintoríne sa opakujú, mesto žiada nápravu

Na dočasne upravenom úseku Mostnej ulice v Žiline došlo k zmene dopravného značenia, ktoré v posledných týždňoch spôsobilo niekoľko dopravných nehôd. Viaceré autá nabehli na zvodidlá.  

10.11.2022 | 11:30

Oslovili sme v tejto veci mesto, žilinskú župu aj Slovenskú správu ciest, ktorá má cestu v správe. „Cesta nie je mestská, ide o cestu 1. triedy, ktorú spravuje Slovenská správa ciest. Zároveň preto nie sme povoľujúcim orgánom (príslušný cestný správny orgán), tým je Okresný úrad. Zhotoviteľom prác je Združenie pod Dubňom, ktoré realizuje projekt dostavby zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej infraštruktúry pre Železnice Slovenskej republiky. Avšak vzhľadom na to, že je to na území mesta, tak sme príslušné orgány požiadali o vyznačenie betónových zvodidiel reflexnými prvkami, aby boli dostatočne viditeľné. Situácia je dotknutými stranami riešená,“ povedal Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.  

Žilinská župa reagovala podobne. „Spomínaná cesta je v správe Slovenskej správy ciest, takže je potrebné sa obrátiť s touto otázkou na nich.“ A tak sme aj urobili, ale ani po opakovaných mailoch sme nedostali odpoveď, čo sa bude v predmetnom úseku cesty robiť.

Medzičasom dobrovoľníci doplnili pred deliace zvodidlá, na ktoré v posledných dňoch nabehlo viacero áut, výstražnú dosku. Pripomeňme, že v mieste došlo k minimálne piatim nehodám, pri ktorých vodiči osobných áut nabehli na dočasné deliace zvodidlo. Autá zakaždým zostali zakliesnené a nepojazdné a bol potrebný zásah odťahovej služby.

 

 

Foto: FB MIP Doprava

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod