Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 10°C

Šport

Predstavujeme MSK Čadca

11.02.2013 | 14:39

Mestský stolnotenisový klub Čadca začal písať svoju históriu v roku 1971, kedy sa v družine ZŠ Rázusova v Čadci začal hrať stolný tenis pod vedením Ľudovíta Valárika. Klub sa začal venovať mládeži a postupne sa prebojoval medzi elitu. Čadca sa dostala do extraligy mužov i dorastencov, vychovala niekoľko reprezentantov Slovenska a na stolnotenisovej scéne je veľkou značkou.
Od sezóny 2012/2013 vedie MSK Čadca nový predseda Marián Kapusta. Čadčania pod jeho taktovkou pokračujú vo vychovávaní mládeže. Čadca je jediným družstvom v rámci SR, ktorý hrá medzinárodnú superligu, slovenskú extraligu, prvú ligu, má zastúpenie až po najnižšiu 7. Ligu, pričom klub reprezentuje 8 tímov Čadca A až H. Okrem toho hrá najvyššiu dorasteneckú ligu, a stará sa o výchovu hráčov vo všetkých vekových kategóriách. A to všetko paradoxne so svojimi odchovancami.
Okrem toho organizuje Slovenské poháre mládeže, rôzne krajské či oblastné súťaže. Tento rok zorganizovala Čadca aj letný stolnotenisový tábor pre špičku najmladších žiakov na Slovensku a takisto i vôbec 1. Stolnotenisový ples v histórii. Tím okolo Mariána Kapustu chce a bude pokračovať v načatej práci s mládežou, stolný tenis má v Čadci predsa veľkú tradíciu.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod