Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Spravodajstvo

Prestrelka na mestskom zastupiteľstve

Našťastie len slovná. Z úst politikov odzneli slová ako „klamár“, „bláboly“ a „politický suterén“. Padla i zmienka o zavedení kódexu správania sa žilinských poslancov.

25.03.2013 | 14:33

ŽILINA. Hlavnými aktérmi boli Peter Fiabáne a Patrik Groma. Peter Fiabáne sa prihlásil do rozpravy, aby reagoval na tvrdenie Patrika Gromu o existencii čiernych duší v CVČ Žirafa.

„Už dlhšiu dobu sme svedkami pomerne nevyberaných, z môjho pohľadu arogantných verbálnych útokov poslanca Patrika Gromu na niektorých zamestnancov mesta a mestských organizácií,“ začal. S podnetmi Patrika Gromu sa vraj inokedy často stotožňuje, ale tento raz nerozumie „pohonu“ na ľudí, o ktorých odchod z funkcie sa snaží iracionálnym tlakom a psychickým terorom. „Vyjadrenia kolegu na pôde mestského zastupiteľstva sú podľa môjho presvedčenia dehonestáciou poslanca a politickým suterénom,“ pokračoval Peter Fiabáne. „Možno by stálo za zamyslenie, či by mesto nemalo prijať kódex, ktorý by upravoval správanie poslancov,“ dodal.

Patrik Groma na tieto slová reagoval. „Ak je poslanec Fiabáne taký hrdina, nech povie, voči komu nekompromisne vystupujem, prípadne, koho urážam, komu nadávam, koho zosmiešňujem. Takéto „bláboly“ a označovanie nejakých fikcií je úplne nepodstatné. Ťažko niekto znáša, keď má prísť o koryto a trafená husička pekne zagágala,“ vyjadril sa.

Peter Fiabáne zamestnancov mesta, ktorých mal Patrik Groma označiť za pohrobkov „harmanovskej“ éry, menoval. Zároveň podotkol, že od kolegu čakal vyššiu úroveň odpovede.

Poslanec Groma opäť reagoval: „Každému, voči komu som kedy čo mal, som vždy otvorene do očí a na rovinu povedal určité skutočnosti. Peter, ťažko sa znáša konštruktívna kritika, ja to úplne
chápem. Môžeme si to vydiskutovať, ale tvoje argumenty sú veľmi prízemné a ničím nepodložené.“

Peter Fiabáne na záver Patrika Gromu vyzval o vydokladovanie fiktívnych duší, o ktorých tvrdil, že v Žirafe existujú, a to do nasledujúceho zastupiteľstva. Tiež požiadal vysvetlenie, prečo odmietol tri stretnutia s riaditeľkou CVČ Žirafa a riaditeľom plavárne, a prečo si škandalóznym spôsobom vymáhal účasť na internej porade plavárne, kde nemal čo robiť.

Patrik Groma reagoval: „Peter Fiabáne je klamár, ak tvrdí, že nejaký Brezáni so mnou žiadal stretnutie.“

-vc-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod