Žilinský Večerník

4. máj 2024 | Florián
| 20°C

Spravodajstvo

V Mojši rastie športovo–zábavný komplex pre rodiny

V závere tohto roka by v obci pri Vodnom diele Žilina mohli otvoriť jedno z najväčších detských centier na Slovensku.

04.11.2013 | 14:49

MOJŠ. Montovaná hala s rozlohou tisícpäťsto metrov štvorcových, s kapacitou sto ľudí, ktorá je momentálne vo výstavbe, nemá na okolí ani na Slovensku páru. Pravdepodobne ide o najväčšie relaxačno–zábavné centrum. Príchodu atraktívnej investície do obce sa teší aj starosta: „Sme malá obec a práve k nám prišlo niečo, čo nemajú ani veľké mestá. Zároveň je to aj určitá zodpovednosť, pretože naše cesty sú dosť úzke, a preto momentálne riešime dopravnú situáciu v obci. Začali sme budovať obchvat, pri ktorom sme urobili parkovisko, kde by mohli stáť aj autobusy,“ hovorí Štefan Svetko.

Výstavbu centra vítajú v Mojši aj z iného dôvodu. Počet detí tu každoročne stúpa a okrem malého detského ihriska v areáli materskej školy iné plochy na hranie nemajú. „Naša obec rastie, detí máme čoraz viac. Niečo takéto u nás chýbalo, pretože súčasné ihrisko už pre potreby toľkých detí nestačí,“ dodáva starosta obce.

Montovanú halu stavajú v časti zvanej Za Kopasom od jari tohto roku. V týchto dňoch už hrubá stavba stojí. Po dokončení vnútorných inštalácií ju plánujú v decembri otvoriť. „Toto miesto je krásne, je tu nádherný výhľad na okolie. Sme na okraji obce, je tu pokoj a dostupnosť zo Žiliny je perfektná,“ zdôvodňuje výber miesta investor stavby.

Dominantou interiéru bude veľká preliezačka s labyrintom chodieb, menších preliezačiek, rebríkov, šmýkačiek a prekážok. Deťom bude k dispozícii aj plocha pokrytá kobercom, na ktorej môžu jazdiť na odrážadlách, bicykloch, trojkolkách a kolobežkách. Súčasťou centra bude i kútik s občerstvením, sociálne zariadenie, golfové ihrisko, trampolíny, dvojmetrová lezecká stena či gymnastický areál.
 
Po otvorení budú postupne zveľaďovať aj okolie haly, kde by v budúcnosti mali vyrásť ďalšie športovo–zábavné atrakcie. Ako investor stavby uviedol, všetky budú vyhotovené tak, aby ich mohli využívať aj dospelí.

„V zahraničí sú takéto zábavné centrá bežné. Som rada, že sa konečne niečo také robí aj tu u nás,“ skonštatovala Daniela, 33-ročná mamička troch detí.

-ms-
Snímka archív Jungle park

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod