Žilinský Večerník

17. apríl 2024 | Rudolf
| 2°C

Šport

Záver prestupového obdobia priniesol odchod Devečku

Posledný deň mesiaca január je na slovenskom hokejovom trhu tradične posledným dňom prestupov v rámci extraligy. Najväčšou udalosťou tohto obdobia bol odchod Dušana Devečku do Popradu a príchod dvoch posíl do obrany  vlkov.

04.02.2013 | 14:33

Devečka ku „kamzíkom

Smerom z kádra žilinských „vlkov“ si to na poslednú chvíľu nasmeroval aj skúsený obranca Dušan Devečka, ktorý v tejto sezóne oblečie okrem žilinského dresu, aj ten popradský. Ako uviedol športový manažér MsHK Žilina, a. s. Dušan Kapusta hráč odchádza po vzájomnej dohode so žilinským klubom. Devečka sa tak zaradil medzi enklávu ďalších odchádzajúcich hráčov, v ktorej nechýbali Vladimír Škoda, Tomáš Harant, Róbert a Richard Hunovci, Vladimír Mihálik, či lotyšský útočník Koba Jass.

Dvojica do obrany

Novicmi v kádri žlto-zelených sú obrancovia Peter Gula a Dávid Árvay. Prvý menovaný je slovenskému fanúšikovi hokeja známy predovšetkým z pôsobenia v Skalici. V tejto sezóne odohral 26-ročný obranca 13 stretnutí v poľskom tíme KS Toruň. Druhý obranca Dávid Árvay je odchovancom hokeja spod Zobora. Robustný 22-ročný obranca odohral v aktuálnej sezóne 20 duelov v materskom klube HK Nitra a v siedmich stretnutiach nastúpil za Ice Tigers Nové Zámky, ktoré pôsobia v medzinárodnej Interlige.

Prvoligové striedavé štarty

Okrem spomínaných obrancov sa pod Dubňom môžu objaviť aj hráči z prvej ligy. „Dohodli sme sa na spolupráci so Senicou a Prešovom, odkiaľ ku nám môžu prísť na striedavý štart štyria (Senica), resp. dvaja (Prešov) hráči,“ nechal sa počuť športový manažér MsHK Dušan Kapusta. V piatok absolvovali svoju premiéru na košickom ľade dvaja Seničania, Šedivý a Surovka. Súčasťou dohody budú tiež striedavé štarty niektorých „vlkov“, ktorí by naopak mohli posilniť v záverečných bojoch prvej ligy tímy Senice, resp. Prešova. Okrem toho boli do kádra postupne zapojení aj odchovanci Žiliny, Kubiš, Jarab, Slota, Zicho a Lipovský.
 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod