Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -2°C

Spravodajstvo

Život chcel ukončiť skokom z mosta

Mladého Žilinčana prestal baviť život. Rozhodol sa ho ukončiť skokom z Budatínskeho mosta. Na pomoc mu prišli policajti a rybári, ktorí ho vytiahli z rozvodneného Váhu.

22.04.2013 | 15:02

ŽILINA–BUDATÍN. Nedeľa 14. apríla sa pre 33-ročného muža zo Žiliny mohla skončiť tragicky. V dopoludňajších hodinách sa ponevieral v zúfalom a vraj podnapitom stave po koľajniciach na železničnom moste v Budatíne. Tu si ho všimli rybári, ktorí ihneď kontaktovali políciu. Na miesto vyrazila hliadka z obvodného oddelenia Žilina – východ. „Muža sme našli lakťami zakliesneného pod úrovňou mosta. Pýtali sme sa ho, čo tu robí. Povedal, že nemá peniaze, že sa jeho rodina na neho hnevá a že ide domov,“ opisuje udalosť 23-ročný policajt Marek Cipel, ktorý bol na mieste aj so svojou kolegyňou Dominikou Baltovou.


Keďže muž visel z mosta, chytili ho za ruky. Odmietol však spolupracovať a stále dookola rozprával, že ho život nebaví a nech ho pustia. „Držali sme ho asi takých 5 – 6 minút, potom sa nám vyšmykol a spadol do vody. Prúd ho začal hneď unášať. Rýchlo sme zliezli z mosta a ja som za ním skočil do vody,“ pokračuje v rozprávaní mladý policajt.


Oboch mužov začal unášať silný prúd. Na pomoc sa im rozbehla policajtka a jeden z rybárov, ktorý privolal pomoc. Na breh ich vytiahli pomocou dlhého konára. „Veľká vďaka patrí aj rybárovi, ktorý tam s nami bol. Keby nebolo jeho, celý zásah by nám trval oveľa dlhšie,“ dodáva Marek Cipel.

Po vyslobodení z rozvodneného Váhu bol mladý nešťastník dezorientovaný, na pokraji svojich síl a ledva dýchal. Na mieste muža ošetrili pracovníci z Rýchlej zdravotnej pomoci a odviezli ho do žilinskej nemocnice. V sanitke vraj už ďakoval za záchranu. „Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. Boli sme tam asi dvadsaťpäť minút, ale v našich hlavách to trvalo len niekoľko sekúnd. Bola to síce nepríjemná skúsenosť, ale naša povinnosť,“ zhodujú sa 23-ročný Marek Cipel a 25-ročná Dominika Baltová, ktorí budú za záchranu ľudského života navrhnutí prezidentovi policajného zboru na udelenie odmeny.


Podľa informácií hovorkyne žilinskej nemocnice Márie Koporecovej zachránený muž odmietol hospitalizáciu a ešte v ten deň z nemocnice odišiel.

-ms-

Snímka autorka, archív polície

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod