Žilinský Večerník

7. máj 2025 | Monika
| 2°C

Recepty

Vianočná kapustnica II

400 g kyslej kapusty, 500 g údených rebierok (alebo koleno), 250 g domácej klobásy, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 20 g sušených húb, 3 strúčiky cesnaku, vegeta, mleté čierne korenie, červená mletá paprika, 1 kyslá smotana

16.12.2016 | 10:47

Rebierka alebo koleno dáme variť. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca. Do vývaru dáme variť kapustu a huby. Okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a varíme. Mäso oberieme, pokrájame a dáme do kapustnice. Pokrájame slaninu, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Pridáme klobásu pokrájanú na malé kúsky a červenú mletú papriku. Premiešame a pridáme do kapustnice. Ochutíme vegetou a na miernom ohni povaríme. Hotovú na tanieri môžeme ozdobiť kyslou smotanou. Podávame s haluškami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod