Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Kultúra

Balet Labutie jazero zavíta do Žiliny

Už o pár dní, najslávnejšie baletné predstavenie Labutie jazero, v Žiline, v podaní baletného súboru Royal Classical Ballet.  

27.10.2022 | 17:04

Príďte zažiť tú najvyššiu umeleckú kvalitu baletných sólistov a tanečníkov z Royal Classical Ballet. V rámci svojho veľkého európskeho turné navštívia počas novembra aj Slovensko. 35 excelentných tanečníkov, absolventov najlepších škôl klasického baletu, predvedie nielen vysokú technickú úroveň tanca, ale aj úžasné herecké výkony a schopnosť vcítenia sa do príbehu. Okrem toho sa môžete tešiť na krásne kostýmy a kulisy, ktoré umocnia silný príbeh na javisku.

Labutie jazero je najslávnejší balet s hudbou od P. I. Čajkovského. Krásny a strhujúci príbeh lásky princa Siegfrieda a princeznej Odette, premenenej na bielu labuť zlým čarodejníkom Rothbartom a neuveriteľný boj medzi dobrom a zlom nadchýna divákov po celom svete. Prvýkrát bol predstavený 4. marca 1877 na javisku Moskovského Boľšého Divadla a odvtedy zostáva najobľúbenejším baletným predstavením.

Nechajte sa aj Vy vtiahnuť do jedného z najkrajších baletných príbehov v prevedení špičkových umelcov z divadla Royal Classical Ballet. Už v novembri sa na Vás tešia vo Vašom meste, v Žiline na dvoch predstaveniach – 6.11.2022 o 14:00 a o 19:00. Vstupenky na Labutie jazero zakúpite v sieti Ticketportal 

 

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod