Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Chlmčanov vytápa, prosia mesto o pomoc

Obyvatelia zatopených ulíc v Považskom Chlmci volajú o pomoc mestský úrad. 

30.05.2013 | 08:21

Obyvatelia zatopených ulíc v Považskom Chlmci volajú o pomoc mestský úrad. 

 

POVAŽSKÝ CHLMEC. „Pán prednosta, volajú vás obyvatelia Ulíc Alexiho a Pod Skalkou. Prosíme, riešte to už!“ napísali v liste prednostovi Antonovi Trnovcovi.

Podľa poslankyne Anny Smikoňovej už 5 rokov prosia obyvatelia a užívatelia Ulice Alexyho o obnovenie trativodu. „Mesto dalo opakovanie robiť projekty, ktoré sa nedajú realizovať a sú to zbytočne vynaložené peniaze. Prosím, obnovte na ulici trativod, situácia je zúfalé,“ pripája sa Anna Smikoňová.

Ulica Pod Skalkou, kde sa nachádza aj cintorín, má zase trativod urobený, treba ho iba obnoviť a vyčistiť zanesené úseky. Rovnako aj Ulica pri Chlmeckom námestí za kultúrnym domov.

„K zatopeným uliciam pribudli vlani Študentská a Zúbekova. Považský Chlmec nemá kanalizáciu. Jediné riešenie je urobiť trativody. Prosím, pomôžte,“ volajú zúfalí Chlmčania.

Po prívalových dažďoch sa často stáva, že voda na uliciach stojí aj niekoľko dní, hoci už dávno svieti slnko. Ako napríklad minulý týždeň za kultúrnym domom.

Mesto o probléme vie. Podľa hovorcu Pavla Čorbu trvá už niekoľko rokov. Nastal vraj vtedy, keď postavili plot pri súkromnej prevádzke a voda nemala kde odtekať. Chýba tam dažďová kanalizácia a v období dažďov sa tam vytvorí „bazén“.

„Nie je pravda, že sa tým Mesto Žilina nezaoberalo. Mesto minulý rok spracovalo projektovú dokumentáciu odvodnenia tejto ulice. Rozpočtové náklady predstavujú 42-tisíc eur. Vzhľadom na finančnú náročnosť projektu nie je možné ho realizovať naraz, preto odvodnenie budeme riešiť čiastočne,“ uviedol Pavol Čorba. Spôsob riešenia majú spresniť v dohľadnej dobe.

Michal Filek

Snímka autor
 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod