Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -3°C

Šport

Michal Škvarka sa teší na jarnú časť v drese Žiliny

Patril k ťahúňom mužstva počas skvelej jesene Zlatých Moraviec, oživil Corgoň ligu svojím nebojácnym prejavom. Viackrát zamotal hlavu obrancom v súperovej šestnástke, z čoho pramenilo množstvo gólov. Vedenie MŠK Škvarku stiahlo z hosťovania, Michal by veľmi rád zopakoval skvelé výkony z jesennej časti. Naposledy si vyslúžil poctu v reprezentačnej 21-tke, keď v príprave proti Švajčiarom viedol mužstvo ako kapitán.

19.02.2013 | 13:48

Zimná príprava je pomaly za vami, bola pre vás náročná?
Najťažšia príprava bola prvé dva týždne, v Turecku sme sa zamerali na hernú stránku. Nestihol som prvé stretnutie kvôli reprezentačným povinnostiam, potešil ma posledný zápas na sústredení proti Bialystoku, kde sme ukázali silu žilinského mužstva.
Vašu pozíciu v mužstve si predstavujete na poste stredového záložníka?
V prvom rade budem veľmi rád, ak budem pravidelne hrávať. To musí byť ambícia každého hráča, ak nastúpim, chcem podporovať útočnú snahu mužstva.
Máte len 20 rokov a v tíme nepatríte medzi najmladších, ako to vnímate?
Ja som stále mladý a chcem, aby ma považovali za mladého hráča. V tíme sú aj chlapci, ktorí sú odo mňa mladší, ale sme všetci jedna partia. Je super, že môžeme dostať šancu sa presadzovať v lige v mladom veku v klube, ako je MŠK Žilina.
Na poslednom reprezentačnom zraze hráčov do 21 rokov ste niesli kapitánsku pásku, bola to pre vás veľká pocta od trénera?
Troška som bol zaskočený, lebo ochorel Gyombér a dostal som sa nečakane do role kapitána. Vyhrali sme, ra-
dosť bola dvojnásobná. V tíme ostalo veľa hráčov z minuloročnej 21-tky, je na čom stavať. Viac nám prezradia kvalifikačné stretnutia.
Na čo sa v Žiline najviac tešíte, zmenilo sa niečo radikálne v mužstve oproti minulým rokom?
Teším sa úplne na všetko, na zápasy, divákov, či samotných spoluhráčov. Som prakticky v domácom prostredí. Žilina je klub so skvelým zázemím, nádherným štadiónom. Nejaké zásadné zmeny nepociťujem, v tíme cítiť pohodu a to môže byť základ nášho víťazného ťaženia v jarnej časti najvyššej domácej súťaže.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod