Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Halový šport

Prestupová bomba v Slávii. Vracia sa miláčik publika a ťahúň tímu

Pod žilinské vysoké koše sa vracia jedna z minuloročných legionárskych opôr. Jeden z najlepšie doskakujúcich hráčov basketbalovej SBL v minulej sezóne, Američan DeAndre Dickson mal pôvodne stráviť sezónu v 2. tureckej lige, no nakoniec sa opäť objaví v Žiline.

02.10.2019 | 13:57

Do Žiliny sa vracia miláčik publika a hviezda minulého ročníka Slovenskej basketbalovej ligy DeAndre Dickson. Vo svojej prvej sezóne v profesionálnej kariére ktorú začal práve na Slovensku si pripísal v priemere 14,3 bodu, 7,8 doskoku a 1,1 bloku na zápas. Vo všetkých ukazovateľoch bol lídrom tímu. Zároveň bol 10. najlepší strelec, 5. najlepšie doskakujúci hráč a 6. najlepší blokár celej súťaže. Okrem výborných čísel 206 cm vysoký Američan pravidelne bavil divákov efektnými smečmi a energickým prejavom. V tíme nahrádza Ken'Darriusa Hamiltona, ktorý pre slabú fyzickú pripravenosť neprešiel skúškou.

„Sme radi, že sa DeAndre vracia späť do tímu. Pamätáme si ho ako hráča s veľkou dynamikou a dobrým obranným, ale aj útočným doskokom, ktoré boli jeho najväčšie prednosti. Rovnako prichádza hráč, ktorého poznáme a vieme čo od neho očakávať. Verím, že nám pomôže a pre našich skvelých fanúšikov prinesie radosť z každého zápasu,“ vyjadril sa na adresu staronovej posily tréner Ivan Kurilla.

Autor: - r -

Zdroj: BK Slávia Žilina

Foto: Jakub Ruman

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod