Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Šport

Sústredenie v Turecku zakončené víťazstvom a návratom Bella do zostavy

Žilinčania sa vrátili z herného sústredenia v Turecku, kde odohrali tri duely s vizitkou jednej výhry a dvoch prehier. Posledný súboj proti poľskému Bialystoku vyhrali 2:0. Jarná časť Corgoň ligy klope na dvere, generálkou na ligu bude zápas proti Trenčínu hrajúci sa v sobotu o 14:30 na štadióne MŠK Žilina a pre divákov bude otvorená západná tribún

19.02.2013 | 13:42

MŠK Žilina – Jagiellonia Bialystok 2:0(1:0) Góly: 26. Guba, 61. Barčík.
Zostava MŠK: Le Giang – Angelovič, Piaček, Mravec, Nunes (75. Mihálik) – Barčík, Pečovský (60. Škriniar), Škvarka (65. Bello), Káčer (80. Ľupčo) – Pich, Guba (60. Ondráš).
V zápase sa darilo strelcovi prípravy Gubovi, tentokrát zúžitkoval presnú prihrávku od Picha. Exportný gól Barčíka z polovice ihriska korunoval plnohodnotný výkon Žilinčanov. Najväčším pozitívom stretnutia bol návrat Bella do zostavy.
Po prílete hráčov a realizačného tímu sme oslovili trénera Štefana Tarkoviča, aby zhodnotil hlavnú časť zimnej prípravy.
Ako by ste zhodnotili tureckú tréningovú anabázu?
Prevažujú vo mne pozitívne pocity. Oceňujem skvelé tréningové plochy, vybavenie hotela, dopravu. V rámci prípravných stretnutí ma teší skvelá kondičná pripravenosť chlapcov, vypracovali sme si veľa gólových príležitostí, potešili ma individuálne výkony. Mali sme aj určité herné výpadky, najmä sme mali problémy s vyšším pressingom u súpera. Hrali sme proti kvalitným súperom, ukázali sa nedostatky, ale aj pozitíva, na ktorých môžeme stavať.
Ktoré stretnutie sa vám javilo ako najkvalitnejšie?
Najlepší súper z hľadiska kvality jednotlivcov či prejavu mužstva bol Novi Sad.
Mužstvo hrá na jedného útočníka. Budete tento herný variant uplatňovať aj v jarnej časti Corgoň ligy?
Mám filozofiu, že počet útočníkov nerozhoduje o ofenzívnom poňatí hry. Je pravda, že nemáme druhého klasického útočníka. Opakujem, pre mňa nie je rozhodujúci systém hry, ale dôležité je, koľko hráčov sa do útočnej snahy zapojí a akým spôsobom ju zrealizujú. Ochota dostať sa do šestnástky, urobiť nátlakový futbal, teda po strate lopty ju získať a ostať na polovici súpera. Herný systém sa musí prispôsobiť hráčskej typológii, ktorá je v kabíne. Momentálne si myslím, že systém 4-1-4-1 je tým najlepším, čo môžeme ponúknuť.
Po dlhej dobe nastúpil Bello a futbal mu evidentne chutil, rátate s ním už stopercentne do jarnej časti?
Bello za pol hodinu strávenú na ihrisku dokázal, že výkonnosť určite má. Bol vo viacerých gólových šanciach, ak bude v poriadku a stopercentne pripravený fyzicky a mentálne, môže mužstvu pomôcť.
Je Dávid Guba pre vás najpríjemnejším prekvapením zimnej prípravy?
Som veľmi rád, že Dávid sa gólovo chytil. Je efektívny, dostáva sa do gólových šancí. Dôležité bude, aby pretavil prípravu do jarnej časti sezóny.
Trápia mužstvo nejaké virózy, sú všetci hráči zdravotne v poriadku?
Menšie problémy mal len Vladimír Leitner, ostatní hráči sú v poriadku. <

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod