Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 8°C

Šport

Úspechy žilinských Minotaurov

Na záver roka  2012 sa v Levoči odohralo vyvrcholenie MMA, teda zmiešaného bojového umenia, kde mali zastúpenie aj žilinské farby zásluhou Lukáša Pajtinu, Borisa Kučeru a Filipa Dikanta. V poslednom období sme na Slovensku zaznamenali záujem o tento šport, samotní pretekári sa nazývajú novodobými gladiátormi.

21.01.2013 | 14:41

Amatérska liga Pit Cage Fighting ponúka seriózne podmienky pre začínajúcich bojovníkov, aby sa mohli dôkladne pripraviť na vstup do profesionálnych zápasov. Bojovníci zápasia v klietke s prísnymi pravidlami, ktoré stráži rozhodca.

V Levoči bojovali Lukáš Pajtina a Boris Kučera do 77 kg. . O  výsledku Lukáša Pajtinu museli rozhodnúť rozhodcovia: „Samotný zápas bol pre mňa veľmi náročný, pretože som bol po chorobe. Súper bol fyzicky lepší, ale vyhral som  2:0 na body, čo si neskutočne cením.“ Borisovi Kučerovi sa podarilo vyhrať pomocou techniky na začiatku druhého kola, i keď prvé kolo prehral: „ O súperovi som nemal žiadne informácie, musel som sa pripraviť úplne na všetko. Taktiež tri dni pred duelom som mal teploty, problémy s dýchaním. Zápas bol extrémne vyčerpávajúci. Prvé kolo som prehral na body, avšak  vďaka rade od trénera som začal byť hneď v úvode druhého kola agresívnejší a vyhral som vďaka technike škrtením - gilotína.“ Najväčším úspechom BOPE Teamu Žilina bolo víťazstvo Filipa Dikanta vo váhovej kategórii do 84 kg. Filip nebol favoritov, ale príjemne prekvapil a zásluhou techniky arm bar zvíťazil. Boris Kučera dodáva:„ Súboje sú veľmi atraktívne pre divákov, v hale bolo vyše 1 500 ľudí. Fyzicky ide o náročný šport, je to novodobé gladiátorské  divadlo.“ Tréner Janota zhodnotil výsledky svojich chlapcov: „ Chalani spravili perfektné zápasy. Všetci traja boli veľmi chorí, ale svoje súboje dokázali vyhrať. Pochvala patrí aj druhému trénerovi Jozefovi Mihalcovi pri pomoci počas tréningu a samotných zápasoch. Pochvala patrí aj Romanovi Kupčákovi a ostatných chalanom z klubu, ktorí sa podieľali na príprave našich zápasnikov.“

Juraj Vnuk

Snimka: archiv Minotaurus Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod