Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Kultúra

Veľvyslanci Karnevalu Slovakia v Moskve

Festival fašiangových masiek sa zo Žiliny presunie aj do hlavnej metropoly Ruska. V stredu 23. januára odlieta skupina maškár a hudobníkov na reprezentačné podujatie Slovenského inštitútu.

22.01.2013 | 15:36

Podujatie k 20. výročiu vzniku Slovenskej republiky ponúkne radovánky hosťom na úrovni pravých fašiangových zvykov. Zabíjačka, praženica, guláš, kapustnica a iné dobroty skončia veselicou. Na druhý deň bude slávnostná vernisáž nekorunovaného kráľa masiek Ivana Kelly Köhlera „Karneval Slovakia“ za účasti pána veľvyslanca a poslancov Národnej rady Slovenska. Hudbou, tancom a dobrou náladou prispejú členovia dua Karpaty Eleonóra Vančíková Kapasná a Teodor Duchovič harmonikár, kurátor výstavy spisovateľ Dušan Mikolaj. Na záver príde aj k prvému zahraničnému krstu knihy vydavateľstva A1 „Fotografické radovánky Ivan Köhlera“. Fašiangové „reje“ budú po návrate pokračovať od 8. do 12. februára v Žiline a okolí.

V piatok 8. februára otvorí fašiangový ošiaľ už v poradí deviaty ročník Carnevalu Slovakia, ktorý je jedinečnou a vždy neopakovateľnou prehliadkou slovenských fašiangových skupín a tradičných masiek. Tento rok sa môžete tešiť približne na štyri stovky maškár a, samozrejme, fantastickú zábavu. <

-r-

Snímka Ivan Köhler

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod