Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 8°C

Halový šport

Žilinské hádzanárske nádeje odohrali prvé zápasy

Mladší žiaci aj mladšie žiačky Hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra Žilina nastúpili na prvé súťažné stretnutia v rámci 1. kola súťaže Žilinského a Trenčianskeho kraja.

25.09.2019 | 11:55

Mladšie žiačky odohrali prvé stretnutia s MHK Bytča A a B a MŠK Čadca. Hoci všetky stretnutia prehrali, dievčatá hrali s nasadením a obetavo. Po jeden a pol mesačnom tréningu podali dievčatá skutočne výborný výkon a zožali poklonu od prítomných trénerov z iných tímov. Bolo pre nich veľmi náročné odohrať hneď tri stretnutia v jeden deň, rozložiť si sily a pochopiť úplne pravidlá hry. Vynikajúci výkon podala najmä brankárka Amálka Bernátová, ktorá nás všetkých privádzala do úžasu tým, čo všetko dokázala chytiť. Z prvých gólov sa tešili Ivanka a Zuzka Tučekové, Emmka Mistríková, Viktória Benedigová, Šarlota Zábavníková a Terezka Komačková.

Výsledky Žilinčaniek: Bytča B 2:19, Bytča A 3:19, MŠK Čadca 5:21.

Mladší žiaci odohrali prvé stretnutia s THA Martin Medvede a THA Martin Vlci. Chlapci boli v zložitej situácii, keďže ich na zápas vycestovalo len deväť. Hneď v 1. kole sa stretli s klubom, kde hádzaná má výborné zázemie a chlapci trénujú už pár rokov. „Súperi nám síce nič nedarovali, ale chalani bojovali ako o život. S tým súviseli aj nejaké nedovolené zákroky, za ktoré nás rozhodcovia trestali. Netreba sa preto nechať odradiť, ale naďalej trénovať a výsledky prídu samé. Máme za sebou len jeden a pol mesiaca prípravy a na chlapcoch je vidieť ako sa z tréningu na tréning zlepšujú,“ prezradila šéfka klubu Renáta Bartková. Z prvých gólov sa tešili Pascal Zima a Alex Kulich.

Výsledky Žilinčanov: THA MT Medvede 3: 47, THA MT Vlci 0:25.

Ďalšie turnaje odohrajú dievčatá tento víkend v Partizánskom a chlapci na domácej palubovke na Hájiku v sobotu 28. 9.

Foto: archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod