Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 7°C

Spravodajstvo

Zomrela najstaršia obyvateľka Terchovej

V druhý februárový deň nás navždy opustila najstaršia obyvateľka Terchovej Emília Podstavková. V lete by oslávila svoje 102. narodeniny.

11.02.2013 | 14:43

TERCHOVÁ. Nie je to tak dávno, čo sme boli pani Emílii Podstavkovej osobne zaželať veľa zdravia k jej krásnemu životnému jubileu 100 rokov. Staručká žena, ktorá sa svojím vysokým vekom právom zaradila na najvyššiu priečku najstarších terchovských obyvateľov, dožívala jeseň svojho života v miestnom domove dôchodcov.

K okrúhlemu jubileu sme jej gratulovali 14. júla v roku 2011. Vtedy to bolo presne sto rokov, čo uzrela po prvýkrát svetlo sveta. Narodila sa v dedinke Riečnica, ale väčšiu časť svojho života prežila v Terchovej. Tu spolu so svojím manželom Jánom vychovala dvoch synov a jednu dcéru.

S láskou na ňu spomína aj riaditeľka domova Žofia Hajná: „Bola to milá, príjemná babka. Mala rada spoločnosť ľudí. Skoro do svojich 100 rokov bola čiperná a čulá.“

Emília Podstavková ukončila svoju životnú púť v sobotu 2. februára. Odišla vo veku 101 rokov. Posledná rozlúčka s nebohou sa uskutočnila na miestnom cintoríne v utorok.

Vlani nás navždy opustila aj najstaršia obyvateľka Žiliny a Slovenska Eleonóra Dvoranová, ktorá by sa v tomto roku dožila krásnych 109. narodenín.

V súčasnosti je najstaršou obyvateľkou mesta Žilinčanka, ktorá sa dožíva taktiež úctyhodného veku - 103 rokov. Práve včera oslávila svoje 102. narodeniny aj obyvateľka Stráňav Mária Čičmancová, v máji sa dožíva krásnych 101. narodenín aj Žofia Zajacová z Nededze. Na sklonku minulého roku prijímala gratulácie ku krásnej 99-tke aj najstaršia obyvateľka Lietavy Katarína Šišiaková.

-ms-

Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod