Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -2°C

Dezerty a sladké jedlá

Banány v župane

Plnka: banány, 1 PL medu, 3 PL vody, posekané lieskovce Cesto: 3 vajcia, 200 g celozrnnej pšeničnej múky, mlieko, štipka soli

14.10.2016 | 08:38

Vajcia vyšľaháme, vmiešame múku a soľ. Pridáme toľko mlieka, aby vzniklo nie príliš tuhé palacinkové cesto. Z cesta upečieme palacinky. Ošúpeme banány, na každú palacinku jeden, zabalíme ich a položíme na vymastený plech alebo do nákypovej formy. Med premiešame s vodou a potrieme ním palacinky. Posypeme lieskovcami a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Môžeme servírovať so šľahačkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod