Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 4°C

Šaláty, nátierky, omáčky

Bôčiková mortadela

1 kg prerasteného bôčika, 6 vajec, čierne mleté korenie, soľ, majorán (nemusí byť), 4 – 6 strúčikov cesnaku

12.10.2016 | 14:38

Bôčik na mäsovom mlynčeku pomelieme na jemno, pridáme vajcia, korenie, soľ, prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame, vložíme do pevného igelitového vrecka (lepšie do dvoch), navrchu zaviažeme, ponoríme do vody a pomaly varíme 1,5 hodiny. V prípade, že by sme chceli mortadelu urobiť ako mozaiku, môžeme do zmesi primiešať pokrájanú kapiu, uhorku, sterilizovaný hrášok a pod. Uvarenú zmes necháme vychladnúť a podávame ako studený predkrm so slanými rožkami, chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod