Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. september 2018 | Matúš

Šaláty, nátierky, omáčky

Bôčiková mortadela

1 kg prerasteného bôčika, 6 vajec, čierne mleté korenie, soľ, majorán (nemusí byť), 4 – 6 strúčikov cesnaku

12.10.2016 | 14:38

Bôčik na mäsovom mlynčeku pomelieme na jemno, pridáme vajcia, korenie, soľ, prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame, vložíme do pevného igelitového vrecka (lepšie do dvoch), navrchu zaviažeme, ponoríme do vody a pomaly varíme 1,5 hodiny. V prípade, že by sme chceli mortadelu urobiť ako mozaiku, môžeme do zmesi primiešať pokrájanú kapiu, uhorku, sterilizovaný hrášok a pod. Uvarenú zmes necháme vychladnúť a podávame ako studený predkrm so slanými rožkami, chlebom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
13 °C
23 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod