Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia

Jedlá z mäsa

Bravčové stehno na koňaku

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 6 plátkov šunky, 4 olúpané paradajky, ½ dl koňaku, 2 jablká, maslo, soľ, korenie, olej a alobal

27.10.2016 | 13:28

Nakrájané rezne naklepeme a opečieme na teflónovej panvici bez oleja 2x2 min. Preložíme na tanier, posolíme, okoreníme. Na panvicu dáme asi ½ dl oleja, zohrejeme, pridáme na osminky nakrájané paradajky, na rezančeky nakrájanú šunku a orestujeme do odparenia prebytočnej šťavy. Alobal rozprestrieme, uložíme naň rezne, na ktoré rozdelíme zmes, pridáme na kolieska nakrájané jablká, na každé jablko 1 ČL masla a polejeme koňakom (cca ½ dl). Alobal zatvoríme a dáme na suchý plech zapiecť na 20 – 30 min. Podávame so zemiakmi, hranolčekmi alebo ryžou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
5 °C
-1 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod