Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. november 2018 | Agnesa

Bezmäsité jedlá

Bryndzové palacinky

½ l mlieka, 250 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ Plnka: 250 g bryndze, 1 viazanička mladej cibuľky, soľ, 1 dl kyslej smotany, kôpor Na zapečenie: 1 ½ dl mlieka, 1 vajce, maslo

27.10.2016 | 10:47

Vyšľaháme vajcia s mliekom, osolíme, pridáme múku a vymiešame hladké cesto. Na panvici upečieme tenké palacinky. Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou, prípadne kôpor a osolíme. Touto plnkou natrieme upečené palacinky, stočíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia, pokropíme maslom a zapečieme.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
2 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod