Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Dezerty a sladké jedlá

Čerešňovo-tvarohový koláč

25 dag polohrubej múky, 12 dag masla, 4 žĺtky, 3 dag cukru, 3 dag droždia, 1 dl mlieka, trošku soli, vanilkový cukor, citrónová kôra Tvarohová plnka: 250 g tvarohu, 3 PL cukru, 1 vajce, 500 g čerešní, sneh zo 4 bielkov, 14 dag cukru, 1 vanilkový cukor, 3 dag mletých orechov

13.10.2017 | 13:11

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, pridáme múku, maslo, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru, zvyšok mlieka a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, hneď ho rozvaľkáme na plech a necháme ho tam vykysnúť (vymastený, múkou posypaný). Pečieme a keď je napoly upečené, rozotrieme tvarohovú plnku, poukladáme čerešne a rozotrieme sneh. Dopečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení posypeme strúhanou čokoládou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod