Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Čerešňovo-tvarohový koláč

25 dag polohrubej múky, 12 dag masla, 4 žĺtky, 3 dag cukru, 3 dag droždia, 1 dl mlieka, trošku soli, vanilkový cukor, citrónová kôra Tvarohová plnka: 250 g tvarohu, 3 PL cukru, 1 vajce, 500 g čerešní, sneh zo 4 bielkov, 14 dag cukru, 1 vanilkový cukor, 3 dag mletých orechov

13.10.2017 | 13:11

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, pridáme múku, maslo, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru, zvyšok mlieka a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, hneď ho rozvaľkáme na plech a necháme ho tam vykysnúť (vymastený, múkou posypaný). Pečieme a keď je napoly upečené, rozotrieme tvarohovú plnku, poukladáme čerešne a rozotrieme sneh. Dopečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení posypeme strúhanou čokoládou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod