Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Dezerty a sladké jedlá

Čokoládové mesiačiky s lekvárom

100 g margarínu, 150 g hladkej múky, 2 žĺtky, 50 g orechov, 50 g práškového cukru, 200 g lekváru. Poleva: 80 g Hery a 100 g čokolády

14.08.2017 | 14:18

Margarín, múku, žĺtky, orechy a cukor spracujeme na cesto, ktoré necháme asi 15 minút stáť. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho mesiačiky, ktoré poukladáme na suchý plech a upečieme. Upečené spájame po dva lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod