Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 16°C

Bezmäsité jedlá

Cuketa s hríbikmi

200 g očistenej a na hrubšom strúhadle postrúhanej cukety, cibuľa, 200 g hríbov, 3 PL oleja, rasca, korenie, sekaná pažítka, 4 vajcia, 1 téglik kyslej smotany, soľ

06.11.2017 | 13:59

Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané hríby, soľ, koreniny a 10. min. podusíme. Pridáme cuketu a opäť aspoň 10 min. podusíme. Do vychladnutej zmesi zamiešame smotanu, do ktorej sme vmiešali žĺtky, nakoniec sneh z bielkov a necháme v rúre zapiecť. Po opečení posypeme pažítkou a podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod