Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Bezmäsité jedlá

Fánky

500 g hladkej múky, 4 dag rozpusteného masla, 2 dag práškového cukru, 3 žĺtky, 1 prášok do pečiva, 2 – 3 PL kyslej smotany, trocha mlieka, soľ, olej na vyprážanie

23.11.2016 | 15:54

Do múky pridáme maslo, soľ, prášok do pečiva, cukor, žĺtky, smotanu a vypracujeme cesto. Ak je tvrdšie, pridáme podľa potreby mlieko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a pokrájame na štvorčeky alebo obdĺžniky. Vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod