Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Bezmäsité jedlá

Fašiangové šišky

400 g polohrubej múky, 20 g droždia, 40 g cukru do cesta, 200 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, asi 2 dl mlieka, 40 g Hery, olej na vyprážanie, 100 g tvarohu, 100 g slivkového lekváru, šľahačka

13.10.2016 | 13:16

Do preosiatej múky pridáme rozmrvené droždie, tvaroh, cukor, vajce, soľ, vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili Heru. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď je vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárom povykrajujeme šišky, ktoré vysmážame v horúcom oleji. Každú vysmaženú šišku ešte horúcu pogúľame v práškovom cukre, navrch dáme slivkový lekvár a môžeme posypať vanilkovým cukrom. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
-1 °C
-0 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod