Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 6°C

Bezmäsité jedlá

Fašiangové šišky

400 g polohrubej múky, 20 g droždia, 40 g cukru do cesta, 200 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, asi 2 dl mlieka, 40 g Hery, olej na vyprážanie, 100 g tvarohu, 100 g slivkového lekváru, šľahačka

13.10.2016 | 13:16

Do preosiatej múky pridáme rozmrvené droždie, tvaroh, cukor, vajce, soľ, vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili Heru. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď je vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárom povykrajujeme šišky, ktoré vysmážame v horúcom oleji. Každú vysmaženú šišku ešte horúcu pogúľame v práškovom cukre, navrch dáme slivkový lekvár a môžeme posypať vanilkovým cukrom. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod