Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. február 2019 | Eleonóra

Bezmäsité jedlá

Jablkové knedle

250 g tvarohu, 150 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia, 30 g masla, jablká, strúhanka, práškový cukor

21.10.2016 | 11:10

Do preosiatej múky pridáme rozotrený tvaroh, vajcia, maslo, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do tvaru valčeka. Pokrájame na rovnaké kúsky a dlaňou roztlačíme do kolieska. Do každého dáme štvrť očisteného jablka a zabalíme. Knedličky vložíme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, varíme asi 2 – 3 minúty. Uvarené vyberieme, posypeme opraženou strúhankou alebo orechmi a cukrom, polejeme roztopeným maslom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
6 °C
7 °C
4 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod