Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 4°C

Bezmäsité jedlá

Jablkové knedle

250 g tvarohu, 150 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia, 30 g masla, jablká, strúhanka, práškový cukor

21.10.2016 | 11:10

Do preosiatej múky pridáme rozotrený tvaroh, vajcia, maslo, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do tvaru valčeka. Pokrájame na rovnaké kúsky a dlaňou roztlačíme do kolieska. Do každého dáme štvrť očisteného jablka a zabalíme. Knedličky vložíme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, varíme asi 2 – 3 minúty. Uvarené vyberieme, posypeme opraženou strúhankou alebo orechmi a cukrom, polejeme roztopeným maslom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod