Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. marec 2019 | Gabriel

Dezerty a sladké jedlá

Jablkový koláč z kysnutého lístkového cesta

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 30 g droždia, soľ, 250 ml mlieka, 250 g pokrmového tuku, 100 g hladkej múky

05.12.2017 | 13:42

Polohrubú múku preosejeme a spolu s droždím, cukrom a troškou vlažného mlieka pripravíme kvások. Vylejeme do múky, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vyšľahané vajcia a zamiešame vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť. Do postrúhaného tuku primiešame 100 g hladkej múky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca a tukové cesto naň pomocou noža nanesieme. Zložíme tak, ako by sme postupovali pri lístkovom ceste, trikrát preložíme a vždy necháme aspoň 20 min. odležať. Nakoniec cesto rozvaľkáme a krájame na štvorce, plníme lekvárom alebo strúhanými jablkami. Robíme taštičky, ktoré dobre na rohoch pritlačíme a potrieme vajcom. Pečieme doružova. Posypeme vanilkovým cukrom.

 

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nedeľa    24. Marec 2019
24.3.2019 19:00 | Whiskyho cestovateľské kino: Maroko
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
10 °C
7 °C
3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod