Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. máj 2019 | Zina

Dezerty a sladké jedlá

Jablkový koláč z kysnutého lístkového cesta

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 30 g droždia, soľ, 250 ml mlieka, 250 g pokrmového tuku, 100 g hladkej múky

05.12.2017 | 13:42

Polohrubú múku preosejeme a spolu s droždím, cukrom a troškou vlažného mlieka pripravíme kvások. Vylejeme do múky, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vyšľahané vajcia a zamiešame vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť. Do postrúhaného tuku primiešame 100 g hladkej múky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca a tukové cesto naň pomocou noža nanesieme. Zložíme tak, ako by sme postupovali pri lístkovom ceste, trikrát preložíme a vždy necháme aspoň 20 min. odležať. Nakoniec cesto rozvaľkáme a krájame na štvorce, plníme lekvárom alebo strúhanými jablkami. Robíme taštičky, ktoré dobre na rohoch pritlačíme a potrieme vajcom. Pečieme doružova. Posypeme vanilkovým cukrom.

 

|
<
Máj 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Utorok    21. Máj 2019
7.5. - 31.5.2019 | Svet fantázie
7.5. 09:00 - 26.6.2019 17:00 | Zrod života a ohňa
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
19 °C
13 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod