Žilinský Večerník

1. december 2024 | Edmund
| -2°C

Recepty

Jablkový koláč z kysnutého lístkového cesta

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 30 g droždia, soľ, 250 ml mlieka, 250 g pokrmového tuku, 100 g hladkej múky

05.12.2017 | 13:42

Polohrubú múku preosejeme a spolu s droždím, cukrom a troškou vlažného mlieka pripravíme kvások. Vylejeme do múky, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vyšľahané vajcia a zamiešame vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť. Do postrúhaného tuku primiešame 100 g hladkej múky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca a tukové cesto naň pomocou noža nanesieme. Zložíme tak, ako by sme postupovali pri lístkovom ceste, trikrát preložíme a vždy necháme aspoň 20 min. odležať. Nakoniec cesto rozvaľkáme a krájame na štvorce, plníme lekvárom alebo strúhanými jablkami. Robíme taštičky, ktoré dobre na rohoch pritlačíme a potrieme vajcom. Pečieme doružova. Posypeme vanilkovým cukrom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod