Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. september 2019 | Olympia
| 13°C

Dezerty a sladké jedlá

Jablkový koláč z kysnutého lístkového cesta

400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 30 g droždia, soľ, 250 ml mlieka, 250 g pokrmového tuku, 100 g hladkej múky

05.12.2017 | 13:42

Polohrubú múku preosejeme a spolu s droždím, cukrom a troškou vlažného mlieka pripravíme kvások. Vylejeme do múky, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vyšľahané vajcia a zamiešame vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť. Do postrúhaného tuku primiešame 100 g hladkej múky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca a tukové cesto naň pomocou noža nanesieme. Zložíme tak, ako by sme postupovali pri lístkovom ceste, trikrát preložíme a vždy necháme aspoň 20 min. odležať. Nakoniec cesto rozvaľkáme a krájame na štvorce, plníme lekvárom alebo strúhanými jablkami. Robíme taštičky, ktoré dobre na rohoch pritlačíme a potrieme vajcom. Pečieme doružova. Posypeme vanilkovým cukrom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Utorok    17. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod