Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -3°C

Dezerty a sladké jedlá

Kinder koláč

1 l mlieka, 9 vajec, 2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku, 100 g vlašských orechov, 300 g masla, 19 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 2 PL kakaa, 1,5 PL oleja, 100 g čokoládového krému (Nutela), 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 šľahačkové smotany, 1 stužovač šľahačky, soľ

25.01.2017 | 08:42

PLNKA: Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešame 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.

CESTO: 9 ks bielkov so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh, do ktorého pridáme 9 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 1,5 PL oleja a 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom (alebo použijeme fóliu na pečenie). Na spodok rozvrstvíme nahrubo nasekané vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180 °C upečieme do ružova.

Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli navrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme Nutelou a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom (1 PL) a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod