Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia

Šaláty, nátierky, omáčky

Kitri

100 g cíceru (prípadne fazule), 200 g ryže, 2 paradajky, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 chilli paprika alebo feferónka, 2 ČL kari korenia, 50 ml oleja, soľ, voda

12.10.2016 | 14:33

Namočený cícer alebo fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji opražíme jemne posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme na kúsky pokrájané paradajky a posekanú chilli papriku. Zmes podlejeme vývarom z fazule a varíme, až kým sa dokonale nerozvarí alebo môžeme zmes rozmixovať. Do pripravenej zmesi pridáme uvarenú strukovinu, prepratú ryžu, osolíme a zalejeme vývarom tak, aby voda bola asi 1 cm nad zmesou. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, až kým nie je ryža dostatočne mäkká. Tento druh pilafu môžeme podávať ako prílohu ku grilovanému mäsu, ale tiež ako samostatný chod.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
3 °C
-1 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod