Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. február 2019 | Eleonóra

Šaláty, nátierky, omáčky

Kitri

100 g cíceru (prípadne fazule), 200 g ryže, 2 paradajky, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 chilli paprika alebo feferónka, 2 ČL kari korenia, 50 ml oleja, soľ, voda

12.10.2016 | 14:33

Namočený cícer alebo fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji opražíme jemne posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme na kúsky pokrájané paradajky a posekanú chilli papriku. Zmes podlejeme vývarom z fazule a varíme, až kým sa dokonale nerozvarí alebo môžeme zmes rozmixovať. Do pripravenej zmesi pridáme uvarenú strukovinu, prepratú ryžu, osolíme a zalejeme vývarom tak, aby voda bola asi 1 cm nad zmesou. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, až kým nie je ryža dostatočne mäkká. Tento druh pilafu môžeme podávať ako prílohu ku grilovanému mäsu, ale tiež ako samostatný chod.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
11 °C
4 °C
-7 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod