Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. september 2019 | Olympia
| 13°C

Jedlá z mäsa

Konfitovaný zubáč s quinoou

Čo potrebujeme: 2 filety mrazeného zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 300-400 ml olivového oleja, 200 g quinoi, 300 g mrazeného hrášku, 75 ml smotany na varenie, 50 g masla, 1 citrón, 100 ml zeleninového vývaru, soľ a čierne mleté korenie

28.11.2018 | 08:18

 

Postup prípravy:
Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku. Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.  

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu  

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Utorok    17. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod