Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. marec 2019 | Emanuel

Jedlá z mäsa

Konfitovaný zubáč s quinoou

Čo potrebujeme: 2 filety mrazeného zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 300-400 ml olivového oleja, 200 g quinoi, 300 g mrazeného hrášku, 75 ml smotany na varenie, 50 g masla, 1 citrón, 100 ml zeleninového vývaru, soľ a čierne mleté korenie

28.11.2018 | 08:18

 

Postup prípravy:
Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku. Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.  

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu  

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Utorok    26. Marec 2019
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
4 °C
2 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod