Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 5°C

Jedlá z mäsa

Maslová makrela so sépiovými špagetami

Čo potrebujeme: 2 mrazené makrely Radoma od Ryba Žilina, 200 g sépiových špagiet, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 3 kápie, 3 baby cukety, 200 g zelenej špargle, maslo, olivový olej, soľ, korenie, tymian, rozmarín a citrón.

05.11.2018 | 14:46

Postup prípravy:
Makrely spracujeme na 4 rovnomerné filety a osolené ich na troche masla opečieme. Najprv zo strany kože (3 min.) a potom z druhej strany (2 min). K rybe pridáme na panvicu pre dochutenie aj strúčik cesnaku a bylinky. Na záver pokvapkáme citrónom. Sépiové špagety varíme v osolenej vode cca 8-10 minút. Omáčku pripravíme z nakrájanej šalotky a cesnaku, ktoré orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané kápie, ktoré podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a dusíme aspoň 10-15 minút. Zmes rozmixujeme, prepasírujeme a zmiešame so špagetami. Recept doplníme aj o baby cuketu a zelenú špargľu, ktorú krátko povaríme a opečieme na masle. Na dozdobenie môžeme použiť šťaveľ a jedlé kvety.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na  www.radoma.eu.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod