Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. marec 2019 | Emanuel

Jedlá z mäsa

Maslová makrela so sépiovými špagetami

Čo potrebujeme: 2 mrazené makrely Radoma od Ryba Žilina, 200 g sépiových špagiet, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 3 kápie, 3 baby cukety, 200 g zelenej špargle, maslo, olivový olej, soľ, korenie, tymian, rozmarín a citrón.

05.11.2018 | 14:46

Postup prípravy:
Makrely spracujeme na 4 rovnomerné filety a osolené ich na troche masla opečieme. Najprv zo strany kože (3 min.) a potom z druhej strany (2 min). K rybe pridáme na panvicu pre dochutenie aj strúčik cesnaku a bylinky. Na záver pokvapkáme citrónom. Sépiové špagety varíme v osolenej vode cca 8-10 minút. Omáčku pripravíme z nakrájanej šalotky a cesnaku, ktoré orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané kápie, ktoré podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a dusíme aspoň 10-15 minút. Zmes rozmixujeme, prepasírujeme a zmiešame so špagetami. Recept doplníme aj o baby cuketu a zelenú špargľu, ktorú krátko povaríme a opečieme na masle. Na dozdobenie môžeme použiť šťaveľ a jedlé kvety.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na  www.radoma.eu.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Utorok    26. Marec 2019
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
4 °C
2 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod