Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Jedlá z mäsa

Mäsové kroketky so zeleninou

400 g bravčového alebo pečeného mäsa, 300 g chudého bôčika, 1 vajce, 200 ml sladkej smotany, 2 rožky, 1 PL kečupu, 1 zelená paprika, 1 malý pohár sterilizovanej fazuľky, 2 cibule, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 100 g mrkvy, citrónová šťava

21.11.2016 | 09:43

Mäso zomelieme spolu s pečivom, pridáme vajce, korenie, vegetu a 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, dobre vymiešame a zo zmesi formujeme menšie šúľky, ktoré vysmážame dozlatista a odložíme pod pokrievku do tepla. Na zvyšku tuku osmažíme cibuľu, pásiky papriky, pridáme fazuľku, kečup, soľ a chvíľu podusíme. Dochutíme smotanou a citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod