Žilinský Večerník

24. jún 2024 | Ján
| 18°C

Jedlá z mäsa

Mäsový bochník so syrom II

600 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 200 g tvrdého syra, 3 vajcia, 4 PL kečupu, 1 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, 6 PL žemľových omrviniek

09.12.2016 | 15:21

Mäso a cibuľu pomelieme, syr nastrúhame a všetko spolu zmiešame. Pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, rozotrený cesnak. Hmotu zahustíme žemľovými omrvinkami. Chlebovú formu vyložíme naolejovaným alobalom. Natlačíme pripravenú hmotu a pečieme asi 30 min. Potom alobal otvoríme a ešte 20 min. pečieme. Podávame ako predkrm na studeno alebo so zemiakovou kašou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod