Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Jedlá z mäsa

Mišov recept na diviaka

500 g diviačieho mäsa, 1 červená cibuľa, 1 PL bravčovej masti, 250 ml červeného vína, soľ, čierne korenie celé + mleté nové korenie (asi 5 guľôčok), majoránka, mletá sladká paprika, rasca, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak, 1,5 litra hovädzieho vývaru (bujón), čili podľa chuti

18.12.2017 | 14:21

V rozohriatom hrnci roztopíme bravčovú masť, pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku. Cibuľu restujeme do zlatista, jemne osolíme, okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame a pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Zalejeme červeným vínom a pridáme všetky koreniny. Diviaka chvíľu dusíme vo víne, neskôr prilejeme vývar. Na slabom ohni varíme až do zmäknutia mäsa. Na záver dochutíme podľa chuti a v prípade potreby zahustíme chlebom alebo zápražkou. Podávame s knedľou alebo haluškami. Recept by mal vyjsť na štyri porcie.
Dobrú chuť!

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
4 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod