Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

23. september 2019 | Zdenka
| 9°C

Jedlá z mäsa

Mišov recept na diviaka

500 g diviačieho mäsa, 1 červená cibuľa, 1 PL bravčovej masti, 250 ml červeného vína, soľ, čierne korenie celé + mleté nové korenie (asi 5 guľôčok), majoránka, mletá sladká paprika, rasca, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak, 1,5 litra hovädzieho vývaru (bujón), čili podľa chuti

18.12.2017 | 14:21

V rozohriatom hrnci roztopíme bravčovú masť, pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku. Cibuľu restujeme do zlatista, jemne osolíme, okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame a pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Zalejeme červeným vínom a pridáme všetky koreniny. Diviaka chvíľu dusíme vo víne, neskôr prilejeme vývar. Na slabom ohni varíme až do zmäknutia mäsa. Na záver dochutíme podľa chuti a v prípade potreby zahustíme chlebom alebo zápražkou. Podávame s knedľou alebo haluškami. Recept by mal vyjsť na štyri porcie.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Pondelok    23. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod