Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 2°C

Jedlá z mäsa

Morčacie prsia od Gitky

1 kg morčacích pŕs, 300 g šunkovej salámy, 160 g masla (môže byť aj olej), 200 g strúhanky, ananás alebo broskyňa, mleté čierne korenie, soľ

13.10.2016 | 09:22

Morčacie mäso uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Vyberieme ho, pokrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme, namočíme do rozpusteného masla alebo oleja, obalíme v strúhanke, poukladáme na pekáč, polejeme olejom a upečieme dozlatista. Podávame s ryžou, na ktorú položíme plátok opečenej šunkovej salámy, plátok morčacieho mäsa a plátok ananásu alebo broskyne. Môžeme podávať s kyslou uhorkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod