Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Obrátený jablkový koláč

100 g pomletých orechov, 1 kg postrúhaných jabĺk, cukor, vanilkový cukor, piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL cukru, 2 PL kakaa, 2 PL múky, krém: 3 vajcia, 5 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g masla

29.11.2017 | 15:09

Na plech dáme mastný papier, ktorý ešte dobre potrieme tukom, posypeme orechmi, jablkami, cukrom, vanilkovým cukrom a predpečieme v rúre. Po zapečení vylejeme na jablká piškótové cesto. Po upečení koláč ochladíme a obrátime, papier stiahneme a na jablká potrieme krém, ktorý sme vyšľahali nad parou a do vychladnutej zmesi sme pridali 200 g masla. Vrch koláča môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať strúhanou čokoládou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod