Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Dezerty a sladké jedlá

Orechová torta

8 vajec, 1/4 kg práškového cukru, 1/4 kg mletých orechov, 2 PL strúhanky, šťava z citróna, krém: 4 vajcia, 20 dag práškového cukru, čokoláda alebo kakao, 1/4 kg masla

02.03.2017 | 14:17

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme orechy, strúhanku, šťavu z citróna a tuhý sneh z bielkov. Dáme do formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečenú tortu necháme vychladnúť, potom dvakrát prerežeme a natrieme krémom. Krém: Celé vajcia dáme do hrnčeka s polovicou cukru a miešame nad parou, kým zmes nestuhne. Potom pridáme 3 – 4 tabličky čokolády alebo 3 – 4 lyžičky kakaa, dobre rozmiešame a necháme vychladnúť. Maslo s ostatným cukrom vymiešame a keď je vaječná zmes vychladnutá, pridávame pomaly do masla a dobre vymiešame.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
11 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod