Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. apríl 2019 | Ervín

Dezerty a sladké jedlá

Orechové hviezdičky s lekvárom

250 g hladkej múky, 150 g rastlinného tuku, 2 PL mlieka, 80 g práškového cukru, 2 žĺtky, prášok do pečiva, 100 g orechov, citrónová kôra, 200 g džemu

07.08.2017 | 10:34

Múku, rastlinný tuk, mlieko, cukor, žĺtky, prášok, orechy, citrónovú kôru spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste asi 15 min. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, formičkou vykrajujeme hviezdičky, ktoré kladieme na suchý plech a upečieme. Vychladnuté spájame lekvárom a posypeme cukrom. Hviezdičky môžeme do polovice namáčať v čokoláde.

|
<
Apríl 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nedeľa    21. Apríl 2019
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
21.4. 09:10 - 14:00 | Veľkonočný výstup na Goldstein - Višňovská dolina
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
6 °C
12 °C
11 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod