Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Dezerty a sladké jedlá

Ovocná ryža

1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 220 g kryštálového cukru, 200 g ryže, 1 balík vanilkového cukru, zavárané marhule (alebo iné ovocie), šľahačka na ozdobu

21.11.2016 | 11:38

Z ½ l mlieka, 120 g cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme do formy srnčí chrbát, ktorú sme vypláchli studenou vodou. Na puding uložíme ovocie. Zo zostávajúceho mlieka, ryže, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Horúcu kašu navrstvíme na ovocie a popritláčame. Dáme do chladničky. Podávame ozdobené šľahačkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod