Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 6°C

Dezerty a sladké jedlá

Ovocný koláč

100 g Hery, 130 g práškového cukru, trošku soli, 2 vajcia, 150 g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1 PL rumu, postrúhaná citrónová kôra, vanilkový cukor, marhuľový (alebo iný) kompót, krém: 2 vajcia, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 PL mletých orechov, 1 lahôdková smotana (kyslá), 2 PL mletých piškót

25.09.2017 | 13:16

Dobre zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, troškou soli a 2 vajcami na hustý krém. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, 1 PL rumu a citrónovou kôrou. Pečieme asi 25 minút v tortovej dobre vymastenej a vysypanej forme (plát nesmie byť dopečený). Na plát dáme piškótovú strúhanku a poukladáme marhule. Zalejeme krémom, ktorý sme si pripravili: 2 vajcia oddelíme, žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme lahôdkovú smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh, pomleté orechy, trochu vanilkového cukru a vylejeme na ovocie a znovu pečieme asi 25 minút. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod