Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Jedlá z mäsa

Pečená morka s gaštanovou plnkou

1 menšia morka (2,5 – 3 kg), 150 g masti, 100 g údenej slaniny, soľ Plnka: 1 kg gaštanov, 4 žemle, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ

03.11.2016 | 15:57

Morku očistíme, umyjeme a osolíme. Pripravíme si plnku: gaštany uvaríme, očistíme a pretrieme cez sito. Pridáme pokrájané, v mlieku namáčané žemle, vajcia, mleté čierne korenie a soľ. Dobre premiešame. Môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať. Touto plnkou naplníme morku a zašijeme. Obalíme plátkami slaniny, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, pridáme masť a opečieme. Počas pečenia občas prelejeme šťavou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod