Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 14°C

Jedlá z mäsa

Pečená morka s gaštanovou plnkou

1 menšia morka (2,5 – 3 kg), 150 g masti, 100 g údenej slaniny, soľ Plnka: 1 kg gaštanov, 4 žemle, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ

03.11.2016 | 15:57

Morku očistíme, umyjeme a osolíme. Pripravíme si plnku: gaštany uvaríme, očistíme a pretrieme cez sito. Pridáme pokrájané, v mlieku namáčané žemle, vajcia, mleté čierne korenie a soľ. Dobre premiešame. Môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať. Touto plnkou naplníme morku a zašijeme. Obalíme plátkami slaniny, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, pridáme masť a opečieme. Počas pečenia občas prelejeme šťavou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod