Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 8°C

Jedlá z mäsa

Plnený kaleráb

8 mladých kalerábov, 500 g teľacieho (bravčového) mäsa, 100 g žemlí, 1 vajce, soľ, čierne korenie, posekaná petržlenová vňať, ¼ l šľahačkovej smotany, hladká múka

30.11.2016 | 10:59

Kaleráby očistíme, drevnatú časť odrežeme a vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočené a vytlačené žemle, vajce a koreniny. Zmesou naplníme kaleráby. Vydlabané vnútrajšky kalerábov dáme dusiť na rozpraženú cibuľu, pridáme naplnené kaleráby, podlejeme vodou a dusíme domäkka. V smotane rozmiešame hladkú múku a zahustíme kalerábový vývar. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod