Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C

Polievky

Polievka lefeta

3/4 kg zemiakov, soľ, maggi, 4 strúčiky cesnaku, vajce, slanina, mletá paprika

21.11.2016 | 12:33

Do trojlitrového hrnca dáme nadrobno nakrájané zemiaky a zalejeme vodou doplna. Dochutíme soľou, maggi a 4 strúčikmi cesnaku. Varíme, až kým sa zemiaky nezačnú rozvárať. Potom ich rozhabarkujeme, pridáme vajce a dobre rozmiešame. Nadrobno nakrájanú slaninu opečieme, pridáme mletú papriku a všetko pridáme do polievky. Lefetu podávame so širokými varenými rezancami alebo fliačkami.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod