Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 3°C

Jedlá z mäsa

Poľský bigos

50 dag kyslej kapusty, 50 dag hlávkovej kapusty, 50 dag bravčového mäsa, 15 dag klobásy, 5 dag údeného bôčika, 5 dag cibule, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 5 dag paradajkového pretlaku

18.11.2016 | 09:09

Kyslú kapustu pokrájame nadrobno, okoreníme, osolíme a dáme variť v malom množstve vody. Zvlášť uvaríme nadrobno pokrájanú hlávkovú kapustu. Mäso a bôčik pokrájame na malé kocky, ktoré osmažíme na tuku do zlatista a pridáme do kyslej kapusty. Klobásu ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do kyslej kapusty. Na tuku speníme cibuľu, pridáme múku a urobíme zápražku. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú hlávkovú kapustu, zápražku a paradajkový pretlak. Všetko spolu podusíme a podávame s chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod