Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. marec 2019 | Emanuel

Jedlá z mäsa

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Čo potrebujeme: 2 ks mrazených pstruhov značky Radoma od Ryba Žilina, 1 kg hrubozrnnej soli, 1 citrón, 3 bielka, bylinky (kôpor, ligurček, rozmarín), čierne korenie, 300 g zemiakov, 1 bal. čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, celú rascu

18.12.2018 | 13:59

Postup prípravy:
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme na sneh, do ktorého následne primiešame celé balenie soli. Ryby naplníme bylinkami, krúžkami citróna a jemne okoreníme čiernym korením. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a rozotrieme naň tretinu snehovo-soľnej zmesi. Na to uložíme naplnené ryby a zvyšnou zmesou ich úplne zakryjeme. Dáme piecť na 25 minút. Ako prílohu si uvaríme celé zemiaky v šupke, ktoré následne nakrájané opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja. Po chvíli pridáme balíček čerstvého špenátu, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku rasce. Opekáme ešte približne minútu. Rybu servírujeme efektne aj z kusom krusty a môžeme dozdobiť vetvičkami kôpru a plátkami citróna. Dobrú chuť a príjemné sviatočné dni.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu 

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

 

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Utorok    26. Marec 2019
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
4 °C
2 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod