Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 4°C

Jedlá z mäsa

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Čo potrebujeme: 2 ks mrazených pstruhov značky Radoma od Ryba Žilina, 1 kg hrubozrnnej soli, 1 citrón, 3 bielka, bylinky (kôpor, ligurček, rozmarín), čierne korenie, 300 g zemiakov, 1 bal. čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, celú rascu

18.12.2018 | 13:59

Postup prípravy:
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme na sneh, do ktorého následne primiešame celé balenie soli. Ryby naplníme bylinkami, krúžkami citróna a jemne okoreníme čiernym korením. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a rozotrieme naň tretinu snehovo-soľnej zmesi. Na to uložíme naplnené ryby a zvyšnou zmesou ich úplne zakryjeme. Dáme piecť na 25 minút. Ako prílohu si uvaríme celé zemiaky v šupke, ktoré následne nakrájané opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja. Po chvíli pridáme balíček čerstvého špenátu, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku rasce. Opekáme ešte približne minútu. Rybu servírujeme efektne aj z kusom krusty a môžeme dozdobiť vetvičkami kôpru a plátkami citróna. Dobrú chuť a príjemné sviatočné dni.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu 

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod