Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. máj 2019 | Zina

Jedlá z mäsa

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Čo potrebujeme: 2 ks mrazených pstruhov značky Radoma od Ryba Žilina, 1 kg hrubozrnnej soli, 1 citrón, 3 bielka, bylinky (kôpor, ligurček, rozmarín), čierne korenie, 300 g zemiakov, 1 bal. čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, celú rascu

18.12.2018 | 13:59

Postup prípravy:
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme na sneh, do ktorého následne primiešame celé balenie soli. Ryby naplníme bylinkami, krúžkami citróna a jemne okoreníme čiernym korením. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a rozotrieme naň tretinu snehovo-soľnej zmesi. Na to uložíme naplnené ryby a zvyšnou zmesou ich úplne zakryjeme. Dáme piecť na 25 minút. Ako prílohu si uvaríme celé zemiaky v šupke, ktoré následne nakrájané opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja. Po chvíli pridáme balíček čerstvého špenátu, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku rasce. Opekáme ešte približne minútu. Rybu servírujeme efektne aj z kusom krusty a môžeme dozdobiť vetvičkami kôpru a plátkami citróna. Dobrú chuť a príjemné sviatočné dni.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu 

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

 

|
<
Máj 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Utorok    21. Máj 2019
7.5. - 31.5.2019 | Svet fantázie
7.5. 09:00 - 26.6.2019 17:00 | Zrod života a ohňa
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
19 °C
13 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod