Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 5°C

Jedlá z mäsa

Slovenská pochúťka

500 g bravčového stehna, 60 g oleja, 100 g cibule, 5 g mletej červenej papriky, 20 g sterilizovaných feferónok, 200 g sterilizovaného leča, 40 g kečupu, 10 g soli, 0,5 g mletého korenia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 1 dl smotany, 50 g tvrdého syra

13.10.2016 | 14:54

Bravčové stehno umyjeme a nakrájame na rezančeky. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme ju na tuku, pridáme na rezančeky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme nadrobno pokrájané feferónky a všetko spolu restujeme. Keď je mäso mäkké, pridáme čerstvú mletú papriku, lečo, na plátky pokrájané šampiňóny, kečup a mierne dodusíme. Zjemníme smotanou. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom. Podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolčekmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod