Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

28. september 2020 | Václav
| 10°C

Bezmäsité jedlá

Sójový paprikáš

300 g predvarenej sóje, 200 ml kyslej smotany, 100 g paradajky (prípadne leča), 1 cibuľa, 2 dl oleja, 200 ml mlieka, 2 ČL mletej sladkej papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, hladká múka

30.11.2016 | 12:32

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku nakrájanú na rezance, mletú papriku, sóju, podlejeme vodou a varíme, kým sója nezmäkne. Smotanu vymiešame s mliekom a hladkou múkou na hladkú kašu. Keď je sója uvarená, zalejeme ju smotanou, chvíľu povaríme, osolíme, odstavíme a pridáme popučený cesnak. Podávame s haluškami alebo cestovinou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod