Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Bezmäsité jedlá

Staroslovanský podlesník

1200 g zemiakov, 2 dl sladkej smotany (môže byť aj mlieko), 2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán, 40 g hladkej múky, masť alebo olej

14.10.2016 | 10:54

Očistené surové zemiaky postrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vytlačíme z nich vodu, pridáme smotanu alebo mlieko, vajíčka, soľ, rozotrený cesnak, trocha majoránu, mleté korenie a múku. Zemiakovú zmes rozotrieme na dobre vymastený plech. Upečieme do chrumkava. Ešte teplý potrieme olejom alebo bravčovou masťou. Krájame na menšie obdĺžniky, zapíjame cmarom alebo kyslým mliekom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod