Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Bezmäsité jedlá

Staroslovanský podlesník

1200 g zemiakov, 2 dl sladkej smotany (môže byť aj mlieko), 2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán, 40 g hladkej múky, masť alebo olej

14.10.2016 | 10:54

Očistené surové zemiaky postrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vytlačíme z nich vodu, pridáme smotanu alebo mlieko, vajíčka, soľ, rozotrený cesnak, trocha majoránu, mleté korenie a múku. Zemiakovú zmes rozotrieme na dobre vymastený plech. Upečieme do chrumkava. Ešte teplý potrieme olejom alebo bravčovou masťou. Krájame na menšie obdĺžniky, zapíjame cmarom alebo kyslým mliekom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
1 °C
-2 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod