Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -2°C

Bezmäsité jedlá

Sterilizované huby

Nálev: 1,5 l vody, 0,5 l octu, 3 ČL horčicového semena, 2 bobkové listy, 30 zrniek čierneho a 10 zrniek nového korenia, 2 klinčeky, 40 g soli, 100 g cukru, 14 tabletiek umelého sladidla, všetko spolu prevaríme 10 min.

11.09.2017 | 13:45

Huby umyjeme a varíme v osolenej vode: pňovky a mladé plávky 20 min., rýdziky 15 min., hríby, suchohríby, mladé masliaky, sliziaky 5 – 10 min. Precedíme a plníme do troch štvrtín pohárov, zalejeme nálevom a sterilizujeme. Menšie poháre 20 min., 7 dl poháre 30 min.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod